tirsdag den 10. december 2013

Yoghurtbrød

Det her brød er gået hen og blevet mit favorit brød, det er så enkelt at lave, og er utrolig lækkert!


Af denne opskrift får du til fire brød :)

Ingredienser:
6 dl. vand
4 dl. yoghurt
30 g. gær
1100 g. hvedemel
2 spsk. salt
2 spsk. Sukker

Fremgangsmåde:
Smuldre gæren, og opløs den med lidt af vandet, det er enormt vigtig at vandet er koldt! Tilsæt efterfølgende resten af vandet, yoghurt, salt, sukker og mel, og rør det godt sammen. Det er meget "våd" og lind dej, så den kan ikke æltes med hænderne, det burde heller ikke være nødvendigt. Dæk derefter skålen med film, eller med et låg, og lad den stå i køleskabet i ca. 6-7 timer, dog gerne over natten.

Tænd ovnen på 275 grader, over og under varme.

Del dejen i fire cirka lige store dele, (dejen må endelig ikke bearbejdes for meget!), kom det på en bageplade hvor der er i forvejen er blevet strøget  med lidt mel, brødet kan nemlig godt sætte sig fast til papiret. Brødet skal ikke formes, men bare hældes på pladen.

Sæt brødene ind når ovnen er ordentlig varm! Lad dem bage i ca. 10 min., sænk herefter varmen til 250 grader, og lad dem bage i yderligere 12-15 min.

Jeg kom to brød på hver plade, og bagte dem hver for sig.

Brødet fungerede rigtig godt til det mad som vi fik til julefrokosten, men det er også lækkert som et morgenbrød :)

Brødet holder sig rigtig godt, det beholder sin lækre konsistens i ca. tre dage, hvis det opbevares i en pose som er tillukket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar