torsdag den 27. marts 2014

MACARONS

Chokolade macarons med nougat

Har i dag lavet macarons for tredje gang. Første gang gik det rigtig godt, anden gang gik det rigtig skidt og i dag lykkedes det igen. Det smager super godt, og er lettere at lave en man skulle tro. Gik egentlig bare i gang uden videre i dag da jeg for nylig havde købt noget mandelmel, så fyldet havde jeg ikke styr på hvad skulle være, men fandt noget left over nougat fra julen :)

ca. 10-15 stk.

Ingredienser:

100 g. flormelis
50 g. mandelmel
25. kakaopulver
2 (mindst str. M) æg, kun hviderne
65 g. sukker

Ca. en halv stang nougat



Fremgangsmåde:

Tag først æggene ud af køleskabet da de skal have stuetemperatur, og ellers kom dem i glas med varmt vand, så det ca. kun et kvarters tid.
Vej alle ingredienserne af, og sigt mandelmel, flormelis og kakao sammen i en skål.
Pisk æggehviderne til de er okay stive, og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk indtil der dannes "stive pigge".

Vend halvdelen af de tørre ingredienser til det er helt blandet i, og bagefter resten, det skal være lidt flydende.


Sprøjt dem ud på en bageplade, ca på størrelse med en "lille" femmer. lad dem stå og tørre i en halv time - MEGET VIGTIGT. Tænd ovnen på 175 grader.

Når de har stået i en halv time kommes de i ovnen og bages i ca. 12 min.

Når de tages ud skal de have lov til at stå lidt på pladen og tørre lidt, herefter kan de hives af pladen så de køler hurtigere, det skal have lov til at blive helt kolde.

Kom nougaten i en skål og varm den i en mikroovn i ca. 30-40 sek. og pisk den bagefter.


Når skallerne er afkølet tages de af papiret og "parres" så skallerne passer sammen, og fyld dem herefter med nougat. Sæt dem i køleskabet så nougaten kan få lov til at sætte sig, og nyd så de lækre macarons med en sprød skal og blød midte.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar